Aria de acoperire a serviciilor juridice prestate de Moţec Ştefan – Cabinet de avocat pentru clienţii săi, respectiv a consultaţiilor juridice şi a reprezentării în faţa instanţelor de judecată, a executorilor judecătoreşti, a altor instituţii publice locale sau centrale, precum şi a partenerilor comerciali, este una naţională. În acest sens, puteţi vedea o hartă interactivă a României unde sunt evidenţiate localităţile în care am prestat în mod efectiv şi direct servicii juridice pentru clienţii noştri.

+40 356 179 038

office@avocatmotec.ro

ARHIVA ELECTRONICĂ → www.aegrm-timis.ro

Mergi la prima pagină.

MOȚEC ȘTEFAN

CABINET DE AVOCAT

societate profesională de avocatură

"Ca semn al aprecierii serviciilor, cu acordul d-voastră, vă informăm că vom recomanda şi în viitor serviciile juridice prestate de către cabinetul d-voastră de avocatură partenerilor noştri din Slovacia care vor decide să desfăşoare activităţi comerciale în România."

Traduceri autorizate și profesionale (cehă/română)

Copyright © 2007 - Moțec Ștefan - Cabinet de avocat. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.

ACASĂ PREZENTAREA CABINETULUI SERVICII OFERITE REFERINȚE CLIENȚI CONTACT

Perfectarea buletinului de identitate pentru cetățenii români aflați temporar în străinătate

Timișoara, 09.03.2023


Eliberarea unui nou act de identitate (buletin de identitate) în caz de expirare, schimbare domiciliu, modificare date, nume etc., se poate realiza fără prezența titularului actului de identitate, în fața autorității publice competente din România.

Cetățenii români cu domiciliul în România, aflați temporar în străinătate, nu sunt obligați să se prezinte personal la ghișeu, în România, pentru a obține un nou buletin de identitate în situația în care a expirat, ca urmare a schimbării numelui (prin căsătorie, pe cale administrativă) etc. Astfel, depunerea cererii de eliberare a actului de identitate poate fi realizată prin împuternicit (mandatar), fără a fi necesară prezența cetățeanului român. Cu alte cuvinte, nu este necesar să vă deplasați din străinătate în România, pentru acest scop, al eliberării noului act de identitate.

Eliberarea și ridicarea buletinului de identitate se poate realiza în baza unei procuri speciale, obținută/perfectată la misiunile diplomatice sau oficiile consulare de carieră ale României din străinătate, în statul în care locuiește cetățeanul român. În cuprinsul procurii speciale trebuie să figureze scopul pentru care a fost eliberată, atât pentru depunerea cererii în vederea eliberării actului de identitate, cât și pentru ridicarea acestuia. La întocmirea procurii vor fi necesare datele de identitate ale persoanei împuternicite (mandatarului), iar în acest sens este recomandabilă prezentarea unei copii a documentului de identitate al acesteia.

Procura trebuie să conțină aplicată fotografia titularului actului de identitate, și să fie certificată de către misiunea diplomatică sau oficiul consular. Fotografia certificată va fi folosită pentru eliberarea noului act de identitate, prin preluarea imaginii în procesul de producere și eliberare a cărții de identitate, prin scanarea fotografiei atașate la procura specială. De asemenea, pe lângă fotografia din procură, titularul buletinului de identitate trebuie să aibă asupra sa 5-6 fotografii color, identice, de dată recentă, pe fundal alb, 30 x 40 mm, având în plus o margine albă în partea de jos, de 7 mm, în momentul în care se prezintă în fața misiunii diplomatice sau oficiului consular, și care vor fi certificate de misiunea diplomatică sau oficiul consular. Împreună cu procura specială, în original, vor fi trimise fotografiile către persoana împuternicită.

Pe lângă procură și fotografii, vor fi necesare următoarele documente:

Cererea, procura specială și documentele necesare eliberării actului de identitate, se depun de către persoana împuternicită la serviciul de evidență a persoanelor de la locul de domiciliu al solicitantului/titularul actului de identitate.

Așadar, pentru cetățenii români aflați în străinătate, dacă dețin un buletin de identitate și doresc reînnoirea acestuia (în caz de pierdere, furt, expirare, schimbare nume/domiciliu etc.), este necesar să efectueze o programare online pe site-ul misiunii diplomatice sau oficiului consular, să aleagă serviciul de autentificare a unei procuri (prin care împuterniciți o altă persoană să solicite în numele dumneavoastră eliberarea actului de identitate). În acest sens, instrucțiunile necesare se află pe platforma online www.econsulat.ro.

De precizat că depunerea cererii și a documentelor necesare pentru eliberarea primului act de identitate nu se poate realiza în baza unei procuri speciale.

MOȚEC ȘTEFAN – Cabinet de avocat

Avocat Igor Lăcătuș

« Mergi înapoi la toate articolele.

Română

English

Čeština