Aria de acoperire a serviciilor juridice prestate de Moţec Ştefan – Cabinet de avocat pentru clienţii săi, respectiv a consultaţiilor juridice şi a reprezentării în faţa instanţelor de judecată, a executorilor judecătoreşti, a altor instituţii publice locale sau centrale, precum şi a partenerilor comerciali, este una naţională. În acest sens, puteţi vedea o hartă interactivă a României unde sunt evidenţiate localităţile în care am prestat în mod efectiv şi direct servicii juridice pentru clienţii noştri.

+40 356 179 038

office@avocatmotec.ro

ARHIVA ELECTRONICĂ → www.aegrm-timis.ro

Mergi la prima pagină.

MOȚEC ȘTEFAN

CABINET DE AVOCAT

societate profesională de avocatură

"Ca semn al aprecierii serviciilor, cu acordul d-voastră, vă informăm că vom recomanda şi în viitor serviciile juridice prestate de către cabinetul d-voastră de avocatură partenerilor noştri din Slovacia care vor decide să desfăşoare activităţi comerciale în România."

Traduceri autorizate și profesionale (cehă/română)

Copyright © 2007 - Moțec Ștefan - Cabinet de avocat. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.

ACASĂ PREZENTAREA CABINETULUI SERVICII OFERITE REFERINȚE CLIENȚI CONTACT

Legea nr. 361/2022 privind protecția avertizorilor în interes public

Articol AVM – 16.10.2023


Legea avertizorilor este obligatorie începând din 17 decembrie 2023 pentru companiile cu peste 50 de angajați.

Societățile comerciale care au peste 50 de angajați trebuie să implementeze noi proceduri legale, în caz contrar riscă amenzi între 3.000 lei și 30.000 lei.

Legea nr. 361/2022 privind protecția avertizorilor în interes public transpune Directiva (UE) nr. 2019/1937 – aplicabilă în toate țările Uniunii Europene, prin care companiile (dar și instituțiile publice) sunt obligate să instituie canale, proceduri interne de raportare și pentru efectuarea de măsuri subsecvente pentru facilitarea raportărilor privind încălcările de lege. În alte cuvinte, fiecare companie trebuie să faciliteze angajaților și colaboratorilor în interes profesional posibilitatea de a reclama eventuale fapte care încalcă legea.

Procedura de primire și gestionare a raportărilor este una complexă și trebuie să ofere garanții de confidențialitate a identității avertizorului în interes public şi a oricărei părţi terţe menţionate în raportare. Încălcarea dispozițiilor privind confidențialitatea poate atrage amenzi cuprinse între 4.000 și 40.000 lei pentru persoana juridică care nu împiedică în mod eficient accesul la informațiile din raportare personalului neautorizat, precum și posibilitatea de a fi amendată persoana fizică (amenda fiind cuprinsă tot între 4.000 lei și 40.000 lei) dacă persoana desemnată sau persoana care din greșeală primește o raportare și nu păstrează confidențialitatea informațiilor primite.

Cabinetul nostru de avocatură a consiliat și oferit suport companiilor cu peste 50 de angajați în vederea aplicării Legii nr. 361/2022. Fă o programare din timp pentru a stabili o consultație!


MOȚEC ȘTEFAN – Cabinet de avocat

Prin avocat Roșianu Isabela

« Mergi înapoi la toate articolele.

Română

English

Čeština