Aria de acoperire a serviciilor juridice prestate de Moţec Ştefan – Cabinet de avocat pentru clienţii săi, respectiv a consultaţiilor juridice şi a reprezentării în faţa instanţelor de judecată, a executorilor judecătoreşti, a altor instituţii publice locale sau centrale, precum şi a partenerilor comerciali, este una naţională. În acest sens, puteţi vedea o hartă interactivă a României unde sunt evidenţiate localităţile în care am prestat în mod efectiv şi direct servicii juridice pentru clienţii noştri.

+40 356 179 038

office@avocatmotec.ro

ARHIVA ELECTRONICĂ → www.aegrm-timis.ro

Mergi la prima pagină.

MOȚEC ȘTEFAN

CABINET DE AVOCAT

societate profesională de avocatură

"Ca semn al aprecierii serviciilor, cu acordul d-voastră, vă informăm că vom recomanda şi în viitor serviciile juridice prestate de către cabinetul d-voastră de avocatură partenerilor noştri din Slovacia care vor decide să desfăşoare activităţi comerciale în România."

Traduceri autorizate și profesionale (cehă/română)

Copyright © 2007 - Moțec Ștefan - Cabinet de avocat. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.

ACASĂ PREZENTAREA CABINETULUI SERVICII OFERITE REFERINȚE CLIENȚI CONTACT

Formal i-am consultat

Timișoara, 04.10.2017


Oamenii de știință, de regulă, nu cred în coincidențe. Cu toate că luni, 02.10.2017, opiniei publice i-a fost făcut cunoscut Memoriul magistraților semnatari pentru retragerea proiectului de modificare a “legilor justiției”, tocmai în zodia Balanței, care simbolizează de la greco-romani încoace, echilibru, armonie, arbitraj și balanță. Această apariție publică a peste 2.000 de judecători și procurori, semnatari ai petiției înaintată excelenței sale, Prim-ministrului României și emeritului profesor, Ministrului Justiției, probabil fără precedent în istoria curentă a justiției, nu putea decât prin sorțile destinului să fie necesară apariția ei, anume în meritele zodiei Justiției. Apropo, în zodia balanței, ca exemple s-au născut personaje ca Margaret Thatcher, Vladimir Putin, Friedrich Nietzsche și F. Scott Fitzgerald.

Sigur că inițiativa magistraților (prin fișa postului caracterizați de discreție și nu purtători de mesaje publice la tot pasul) nu poate fi decât apreciată și chiar inspiratoare pentru alte profesii, cel puțin la fel de onorabile.

Se va ține sau nu cont de dorințele judecătorilor și procurorilor (m-am bucurat să văd semnatari ai memoriului, foști colegi de facultate), oamenii din interiorul justiției, care asta fac în fiecare zi și reprezintă în sine, viața lor, rămâne de văzut, însă sigur că politicul va fi taxat pentru năstrușnicul proiect venit de la partid și de prin alte vremuri. În spatele listei de semnături stau ani de zile de muncă și de învățătură, peste care nu se poate trece cu vederea într-o societate democratică și într-o cultură europeană, și anume, să nu se țină cont, așa cum o declară răspicat Ministrul din Vulturu. Numai prin dialog cu acești profesioniști ai dreptului, tehnicieni în ale justiției și drepturilor omului, se pot reforma nu una sau trei legi de justiție, despre care ei înșiși recunosc că sunt necesare să fie remodelate.

Ne înscriem și noi de fapt, am început-o prin a adopta o hotărâre pentru onorarii minimale, fără a se efectua în prealabil un studiu de impact, o analiză serioasă. Cea mai bună lege este aceea care are toate răspunsurile în cuprinsul ei! Dacă ne raportăm la Hotărârea U.N.B.R., repede vom observa că nu primim multe răspunsuri, ci mai degrabă avem impresia că a fost votată (acum parțial amânată) pentru situațiile de excepție și nu pentru regulă. Nu am văzut o analiză despre situația țărilor din U.E. ori statele membre ale Consiliului Barourilor Uniunii (C.C.B.E.) și despre modelele lor de implementare a onorariilor minimale, dacă tot am ajuns la concluzia că este nevoie să le introducem din nou. Să ne uităm și la alte state și să le observăm hotărârile în această materie, de pildă, pentru că tot aminteam cu altă ocazie de Republica Cehă, nu cred că ne-am aruncat privirea și prin Tablourile lor minimale, pentru a vedea ce e bun și pentru noi. Cât despre justițiabili (oamenii cărora le servim interesele legale), ce să mai spunem, cel mai probabil părerea lor nu a contat pentru că nici nu au fost “întrebați”.

Salutăm încă o dată dorințele exprimate de magistrați, în comun, public, ori nu individual pe rețele de socializare, cum uneori se mai întâmplă - diferiți conducători de instanțe/parchete susțin „pentru toți” interesele justiției, însă deloc surprinzător, nu îi vedem că militează pentru independența justiției împreună și în comun cu ai lor colegi.


Avocat Lăcătuș Igor

MOȚEC ȘTEFAN – Cabinet de avocat

« Mergi înapoi la toate articolele.


Română

English

Čeština