Aria de acoperire a serviciilor juridice prestate de Moţec Ştefan – Cabinet de avocat pentru clienţii săi, respectiv a consultaţiilor juridice şi a reprezentării în faţa instanţelor de judecată, a executorilor judecătoreşti, a altor instituţii publice locale sau centrale, precum şi a partenerilor comerciali, este una naţională. În acest sens, puteţi vedea o hartă interactivă a României unde sunt evidenţiate localităţile în care am prestat în mod efectiv şi direct servicii juridice pentru clienţii noştri.

+40 356 179 038

office@avocatmotec.ro

ARHIVA ELECTRONICĂ → www.aegrm-timis.ro

Mergi la prima pagină.

MOȚEC ȘTEFAN

CABINET DE AVOCAT

societate profesională de avocatură

"Ca semn al aprecierii serviciilor, cu acordul d-voastră, vă informăm că vom recomanda şi în viitor serviciile juridice prestate de către cabinetul d-voastră de avocatură partenerilor noştri din Slovacia care vor decide să desfăşoare activităţi comerciale în România."

Traduceri autorizate și profesionale (cehă/română)

Copyright © 2007 - Moțec Ștefan - Cabinet de avocat. Toate drepturile rezervate. Termeni şi condiţii.

ACASĂ PREZENTAREA CABINETULUI SERVICII OFERITE REFERINȚE CLIENȚI CONTACT

EVALUAREA PERFORMANŢELOR SALARIAŢILOR – un aspect de noutate şi actualitate în activitatea fiecărei societăţi comerciale care foloseşte capitalul uman

Conform noilor prevederi ale Codului muncii, astfel cum a fost modificat prin Legea nr. 40/2011, în vigoare începând cu 30 aprilie 2011, în sarcina angajatorilor a fost instituită o nouă obligaţie, respectiv de a stabili criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariaţilor, precum şi procedura de evaluare aferentă. Corelativ, angajatorul are dreptul de a stabili în mod unilateral obiectivele de performanţă, salariatul având obligaţia să le respecte şi să facă tot posibilul să le atingă.

În timp ce criteriile de performanţă se stabilesc numai cu acordul salariaţilor, aceştia nu au posibilitatea de a cenzura dreptul angajatorului de a stabili unilateral obiectivele de performanţă, angajatorul fiind singurul care poate impune rezultatele pe care doreşte să le atingă şi care poate stabili obiectivele pe care salariaţii trebuie să le realizeze în atingerea acestor rezultate.

Stabilirea criteriilor de performanţă şi a procedurii de evaluare sunt foarte importante în cazul concedierii salariatului pentru necorespundere profesională, când concedierea poate fi dispusă numai după evaluarea prealabilă a salariatului conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau, în lipsa acestuia, prin regulament intern.

De asemenea, criteriile de evaluare au implicaţii importante asupra concedierii colective. Anterior noii reglementări, angajatorii erau obligaţi ca la orice concediere colectivă sa selecteze salariaţii mai întâi pe criterii sociale, însă în prezent, în etapa selectării salariaţilor care urmează să fie disponibilizaţi colectiv, angajatorul va proceda mai întâi la evaluarea realizării obiectivelor de performanţă ale salariaţilor şi abia apoi va aplica criteriile de departajare prevăzute de Codul Muncii.

Date fiind implicaţiile pe care noua reglementare le poate avea în ce priveşte bunul mers al afacerii şi optimizarea acesteia în segmentul aferent capitalului uman, stabilirea unor obiective de performanţă şi mai ales a unor criterii clare în baza cărora să poată fi evaluată activitatea profesională a salariaţilor fiind condiţii imperative pentru a putea controla şi eficientiza activitatea societăţii, Moţec Ştefan – Cabinet de avocat vă poate ajuta să implementaţi cu succes aceste noi prevederi legale, prin elaborarea unor obiective de performanţă, criterii de evaluare şi proceduri de evaluare, adaptate la specificul activităţii dumneavoastră, potenţialul nostru client.

În consecinţă, realizând importanţa acestui aspect pentru orice întreprinzător responsabil, în cadrul cabinetului am prelucrat deja un set de documente complete aferente evaluării performanţelor salariaţilor, tocmai pentru a scurta timpul de răspuns numărului mare de solicitări la care ne aşteptăm în perioada imediat următoare.

Sofia Buda, 26.05.2011

« Mergi înapoi la toate articolele.

Română

English

Čeština