The coverage of legal services offered by Motec Stefan – Law Office for its clients, meaning legal advice and representation in courts, with enforcers, and other local or central government institutions and commercial partners, is nationwide. In this regard, you can see an interactive map of Romania where we are marked the locations in which we provided an effective and direct legal services to our customers.

+40 356 179 038

Full name: *

E-mail Address: *

Address (city and country): *

Your Message: *

* Required information

ARHIVA ELECTRONICĂ → www.aegrm-timis.ro

Mergi la prima pagină.

MOȚEC ȘTEFAN

ATTORNEY AT LAW

Professional law office

"... As a token of appreciation of your services, with your agreement, we will recommend in the future the legal services provided by your law office to our partners in Slovakia if they decide to conduct businesses in Romania."

Professional and certified translations (Czech / Romanian)

Copyright © 2007 - Moțec Ștefan - Law Office. All rights reserved. Terms and conditions.

HOME ABOUT US SERVICES REFERENCES CONTACT

PERIOADA DE PROBĂ în lumina ultimelor modificări ale Codului muncii

Durata perioadei de probă s-a modificat substanțial atât în cazul salariaților care desfășoară o funcție de execuție – de la 30 de zile, în formularea anterioară, la 90 de zile, cât și în cazul celor care dețin funcții de conducere – de la 90 de zile la 120 de zile.

Anterior modificării Codului muncii prin Legea 40 din 31 martie 2011, angajatorul era limitat la angajarea succesivă a maximum trei persoane pe perioade de probă pentru același post, dar actualmente legiuitorul a ales o limitare temporală de 12 luni a angajarilor succesive de probă ale mai multor persoane pentru același post. Astfel, pe parcursul a 12 luni, angajatorul poate face angajări succesive fără a mai fi îngrădit la un număr prestabilit de persoane.

De asemenea, prevederea referitoare la durata perioadei de probă pentru muncitorii necalificați nu a fost preluată în noua reglementare, putând astfel concluziona că muncitorii necalificați sunt încadrați în rândul salariaților care exercită o funcție de execuție și că dispare caracterul preferențial acordat anterior datorită specificului activității prestate de către muncitorii necalificați.

În vederea prezentării detaliate a modalităților de abordare a perioadei de probă, raportat atât la contractul individual de muncă pe perioadă determinată sau nedeterminată, cât și la contractul de muncă temporară, puteți apela cu încredere la serviciile cabinetului de avocatură Moțec Ștefan – Cabinet de avocat, beneficiind astfel de o consultație juridică completă, întocmită analitic și ușor de aplicat în practică.

Sorana Rişcuţa, 27.05.2011

« Go back to News page

Română

English

Čeština